تجارت

34 ویژگی کارآفرینان موفق

آبرند: مجله اینترنتی تخصصی صنایع و کسب و کار ایران: در این قسمت قصد داریم شما را با ۳۴ ویژگی کارآفرینان موفق آشنا کنیم که حتما به موفقیت و رسیدن شما به اهدافتان کمک خواهد کرد.

۱. انگیزه کافی

کارآفرینان معمولا آدم هایی خوش بین، آینده نگر و علاقه مند به پیشرفت در زندگی هستند. این افراد اعتقاد دارند که موفق خواهند بود و حاضر هستند برای به دست آوردن سود یا کمک به دیگران، روی منابعی که در دست دارند نیز ریسک کنند. کارآفرینان موفق معمولا از انرژی بسیار زیادی برخوردار هستند و نمی توانند برای رسیدن به آنچه در ذهن دارند، صبر کنند.

این افراد همواره به کسب و کار خود فکر می کنند و به دنبال راهی برای افزایش سهم خود در بازار مربوطه هستند. آیا شما هم جزو کسانی هستید که برای رسیدن به موفقیت به اندازه کافی انگیزه دارند؟ آیا می توانید انگیزه خود را برای طولانی مدت حفظ کنید؟ اگر چنین است شما اولین ویژگی یک کارآفرین موفق را درون خود دارید.

۲. شور و اشتیاق

انگیزه یکی از اصلی ترین شاخص هایی است که کارافرینان موفق درون خود دارند. اما برای موفقیت باید در کنار با انگیزه بودن، مشتاق نیز بود. تفاوتی نمی کند که درباره DNA کارآفرینی صحبت می کنیم یا خصوصیات یک کارآفرین موفق یا شاید هم آناتومی چنین فردی. در تمامی حالات اشتیاق جزو جدایی ناپذیر یک کارآفرین موفق است.

در واقع اگر بخواهیم کلمه ای را پیدا کنیم که به بهترین نحو ممکن یک کارآفرین را توصیف می کند، بدون شک آن کلمه شور و اشتیاق است. اشتیاق ویژگی اصلی همه کارآفرینانی است که توانسته اند کارهای بزرگی را انجام دهند. در اصل این میزان انگیزه و اشتیاق شما است که می تواند میزان موفقیتتان به عنوان یک کارآفرین را تعیین نماید. از لحظه ساخت و اجرای ایده اولیه تا سرمایه گذاری روی آن، موفقیت شما به میزان اشتیاقی که به نتیجه گیری دارید وابسته است.

۳. خلاقیت در کار

یکی از مهارت های مهمی که شما باید به منظور رشد کسب و کارتان در خودتان تقویت کنید، پیگیر بودن است. کارآفرینان موفق ظرفیت بسیار بالایی برای شناخت و دنبال کردن فرصت های طلایی پیش روی خود دارند. به عنوان مثال کسانی که می توانند فروشنده های بسیار موفقی شوند، توانایی بسیار بالایی در پیگیری و تلاش برای جلب نظر مشتری دارند.

شما باید تمامی ایده هایی که در زمینه کاری شما وجود دارند را شناسایی و روی کاغذ بیاورید. سپس سعی کنید ایده خود را به شکلی خلاقانه شکل دهید. کارآفرینان موفق همواره ایده هایی نو و خلاقانه در ذهن دارند. خلاقیت در واقع همان چیزی است که میان یک فرد موفق و یک انسان عادی تفاوت ایجاد می کند. والت دیزنی یک مثال بسیار خوب از میان کارآفرینان موفق جهان است. او با استفاده از خلاقیت خود توانست رقیبان خود را کنار بزند و در عرصه فعالیت خود به فردی موفق تبدیل شود.

۴. سازماندهی مناسب

یک کارآفرین موفق باید فرد سازمان یافته ای باشد. این سازمان دهی کلید اصلی در به نتیجه رسیدن کارهاست. ممکن است شما از منابع کمتری در مقایسه با رقیبان خود برخوردار باشید اما در صورت داشتن سازماندهی مناسب، می توانید از منابع موجود به شکلی بهینه بهره ببرید.

ساختار سازمانی ضعیف نه تنها مانعی برای رشد یک کسب و کار می شود، بلکه سبب می شود تا کار از مقیاس کوچکتری نیز برخوردار شود. یک محیط خوب می تواند در جذب مشتری تاثیر بسزایی داشته باشد. شما باید بدانید که بهترین کارآفرینان جهان همواره افرادی سازمان یافته و منظم هستند.

۵. مذاکره کردن

یک کارآفرین باید بتواند در زمینه مذاکره کردن به شکلی مناسب عمل کند. در واقع هر چقدر که آنها بتوانند در مذاکره عملکرد بهتری را داشته باشند، موفقیت بیشتری را کسب خواهند کرد. به عنوان یک کارآفرین باید بتوانید بر سر موضوعات مورد بحث به شکلی مناسب مذاکره کنید. چرا که در طولانی مدت این کار به یک امر تعیین کننده در کسب و کار تبدیل می شود.

بسیاری از کارآفرینان به دلیل نداشتن مهارت مذاکره در طول مسیر با مشکلات زیادی رو به رو شده و شکست را تجربه می کنند. موضوعی که باید به آن اشاره کرد این است که خوشبختانه مذاکره کردن مهارتی اکتسابی است. به همین دلیل افراد می توانند با تمرین و تلاش آن را فرا گیرند.

۶. توانایی انجام چندین وظیفه

پذیری 300x201 - 34 ویژگی کارآفرینان موفق

معمولا مدیران در یک شرکت برای پشتیبانی یا ارائه خدمات به همکاران یا کارمندان خود وابسته هستند. به عنوان یک کارآفرین باید در شروع کار تمامی یا بخش زیادی از کار را به تنهایی انجام دهید. این بدین معنا است که برای مدتی فقط و فقط خودتان هستید. چرا که شاید بودجه لازم برای استخدام حتی یک کارمند دیگر را نیز نداشته باشید. بنابراین شما باید هم مدیر باشید، هم حسابدار، هم فروشنده، هم منشی و هر کارمند دیگری که ممکن است در ادامه اقدام به استخدام او نمایید.

شما باید از نظر ذهنی برای چنین موقعیتی آماده شوید. در غیر این صورت نمی توانید خودتان را با حجم کارها تطبیق دهید و دچار مشکل می شوید. همه کاره بودن و توانایی انجام چندین وظیفه یکی از مهم ترین ویژگی های کارآفرینان موفق است. همین امر نیز سبب می شود که آنها درک بهتری درباره کارها و موقعیت های مختلف داشته باشد و بتواند بعدها به شکل بهتری تیم خود را مدیریت نماید.

۷٫ قدرت حل مسئله

کارآفرینی اساسا حل مسئله است. بیشتر کارآفرینان موفق روی حل یک یا چندین مشکل اصلی در حوزه خود تمرکز کرده اند. همین تلاش برای حل مسئله سبب شده است محصولات یا خدماتی را ارائه دهند که بیشترین سودآوری را برای آنها داشته است.

اگر شما نتوانید مشکلی را حل کنید، موفق هم نخواهید شد. به همین دلیل همواره تاکید می شود که برای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق روی قدرت حل مسئله خود کار کنید.

۸٫ مهارت های تجاری و دانش فنی

یکی دیگر از دلایل اصلی موفقیت کارآفرینان، داشتن مهارت های تجاری و مالی عالی است. شاید خیلی از افراد این تصور را داشته باشند که برای شروع یک کسب و کار باید سرمایه ای عظیم داشت. اما این باور همیشه درست نیست. اگر شما مهارت های لازم برای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق را داشته باشید، می توانید با کمترین بودجه ممکن کار خود را شروع نمایید.

کارآفرین کسی است که می تواند سیستم های داخلی، فرآیندها و محصولات لازم برای موفقیت یک کسب و کار را فراهم آورند. در کنار آن نیز روی فروش، گردش مالی و سودآوری نیز متمرکز می شوند. در واقع می توان گفت تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق به مهارت های تجاری فرد و دانش فنی او بستگی دارد. اگر تصمیم دارید کارآفرینی موفق شوید، حتما مهارت ها و استعدادهای درونی خود را مورد ارزیابی قرار دهید.

۹٫ ریسک پذیری

یکی دیگر از ویژگی های کارآفرینان موفق ریسک پذیری است. در واقع کارآفرینان معمولا افراد ریسک پذیری هستند که همیشه آماده رفتن به عمق آینده ای هستند که هنوز از ساختار آن مطمئن نیستند. با این حال موضوع این است که هر ریسک کردنی باعث تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق نمی شود. چیزی که سبب موفقیت آنها می شود این است که تمایل دارند زمان و هزینه خود را روی ناشناخته ها سرمایه گذاری کنند. اما در کنار آن برنامه ریزی مناسب برای رویارویی با موضوعاتی که بابت آنها مطمئن نبوده اند را نیز خواهند داشت.

همین آماده بودن و محاسبه میزان ریسک ها است که به کارآفرینان این امکان را می دهد که در صورت عدم موفقیت به عقب بازگردند.

۱۰٫ آگاهی لازم از نیازهای بازار

کارآفرینی و به طور کلی شروع یک کسب و کار امری خطرناک و پر از ریسک است. اما شما با تحقیق درباره مفهوم تجارت، بازار و صنعت می توانید این خطر را تا حد زیادی کاهش دهید. شما حتی می توانید ایده خود را در مقیاسی کوچک امتحان کنید.

کارآفرینان موفق کسانی هستند که درباره محصول یا خدمتی که پیشنهاد می دهند آگاهی لازم را دارند. اگر آنها درباره تغییر نیازهای بازار، تاکتیک های رقبا و برخی از عوامل بیرونی دیگر آگاهی لازم را نداشته باشند، نمی توانند نتیجه خوبی به دست آورند.

۱۱٫ قدرت رهبری

شما به عنوان یک کارآفرین روی صندلی راننده نشسته اید. به همین دلیل باید بتوانید اطرافیان خود را به شکلی مناسب رهبری نمایید. شما باید مشخص کنید که یک کارمند هستید یا کسی هستید که می تواند دیگران را استخدام کرده و رهبری نماید. چرا که رهبر بودن یکی از مهم ترین خصوصیات کارآفرینان موفق است.

۱۲٫ شبکه ارتباطی گسترده

کارآفرینان موفق با داشتن شبکه ارتباطی گسترده و داشتن ارتباطات قوی با مشاوران و افراد موفق در حوزه کاری خود تلاش می کنند تا در زمینه کاری خود پیشرفت کنند. آنها به جای اینکه خودشان را به داشتن ارتباط با همسایگان، دوستان و اطرافیان خود محدود کنند، به دنبال شبکه سازی از افراد موثر در حوزه فعالیت خود هستند.

۱۳٫ چشم انداز مناسب

یکی از وظایف شما به عنوان یک کارآفرین و مدیر یک کسب و کار تصمیم گیری درباره مسیر آینده کار و داشتن یک چشم انداز مناسب است. در واقع بدون داشتن چشم انداز مناسب قایق شما در درون دریا گم خواهد شد. اگر شما هم جزو کسانی هستید که می توانید تصویر پیش روی خود را تجسم کنید، پس یکی از معیارهای اصلی تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق را دارید.

۱۴٫ شجاعت لازم

کارآفرینان زیاد به خود شک نمی کنند. حتی فکر کردن به کارآفرینی نیز ممکن است شما را دچار شک و تردید کند. فرض کنید شما مثل استیو جابز فرد با استعدادی نیستید، اما اگر شجاعت لازم برای فکر کردن به انجام کارهای بزرگ را دارید، پس مطمئن باشید که خصوصیت لازم برای کارآفرین شدن را دارید. در واقع بهتر است به جای اینکه درباره توامند بودن خود برای شروع یک کارآفرینی نگران باشید، این کار را با تمام قلب و ذهن خود آغاز کنید و باور داشته باشید که موفق می شوید.

۱۵٫ مهارت مدیریت مالی

معمولا برای به دست آوردن سود در کارآفرینی باید کمی صبور بود. چرا که سوددهی در چنین فعالیت هایی کاری زمان بر است. برای اینکه به یک کارآفرین موفق تبدیل شوید، نیازی نیست که فرد ثروتمندی باشید، اما باید بتوانید پول خود را مدیریت کنید. کارآفرینان موفق به خوبی از اهمیت مدیریت پول برای برنامه ریزی درباره تعهدات مالی در حال و آینده آگاه هستند.

داشتن مهارت مدیریت مالی یکی از ویژگی های کارآفرینان موفق است. در واقع یک کارآفرین بعد از تامین بودجه مورد نظر یا عملیاتی شدن برنامه، باز هم مدیریت مالی را رها نمی کند. چرا که پول یک اصل اساسی در موفقیت هر کسب و کاری است.

۱۶٫ پرسشگر باشید

کنجکاوی یک ویژگی ضروری برای یک کارآفرین است. در واقع کنجکاوی ممکن است مهم ترین خصلتی باشد که یک کارآفرین می تواند در خود داشته باشد. صاحبان کسب و کارهای کوچک باید به صورت مداوم سوال بپرسند. آنها باید هنگام شروع یک سرمایه گذاری یا برای تعیین راه های بهتر کردن کار خود سوال بپرسند و هیچ گاه از این کار دست برندارند.

شما باید به خاطر داشته باشید که بهترین راه برای بهبود عملکرد یک کسب و کار پرسیدن سوالات بی شمار است. شما هیچ وقت نباید دست از پرسش بردارید، چرا که بازار به طور مدام تغییر می کند و شما تنها با سوال کردن است که می توانید به نتیجه برسید.

۱۷٫ انعطاف پذیری در استراتژی

در کارآفرین با وجود داشتن یک چشم انداز مناسب، باز هم ممکن است در مسیر با ناشناخته های بسیار زیادی رو به رو شوید. شما باید همیشه آماده تغییر استراتژی ها و برنامه های اولیه خود باشید. ممکن است روش های بهتر و جدیدی برای انجام کارها در مسیر بیابید که استفاده از آنها موفقیت کسب و کار شما را تضمین کند. در نتیجه باید مثل کارآفرینان موفق ذهنی باز داشته و آماده پذیرای تغییرات باشید. انعطاف پذیر بودن یکی از ویژگی های مشترک میان تمامی کارآفرینان موفق است.

۱۸٫ رهبری پایدار و قدرتمند

هیچگاه شما نخواهید توانست کسب و کار خود را گسترش دهید مگر افراد را به خوبی رهبری کنید. حتی اگر رهبران خوب و قدرتمندی را هم استخدام کنید باز هم تفاوتی ایجاد نمی شود. چرا که باز وظیفه رهبری آنها بر عهده شما خواهد بود. کارآفرینان موفق رهبران پایدار و قدرتمندی هستند که می توانند به شکلی مناسب کارکنان و مدیران اجرایی خود را مدیریت نمایند.

۱۹٫ قاطع بودن

کارآفرینان جایی برای بی احتیاطی یا به تعویق انداختن کارها ندارند. آنها باید در زمینه انجام کارها قاطع باشند و به هیچ عنوان وقت را تلف نکنند. بدین ترتیب فرصت های مهم را از دست نمی دهند و از آن به بهترین نحو ممکن استفاده می کنند. یکی از ویژگی های کارآفرینان موفق قاطع بودن آنها در تصمیم گیری و استفاده از تمامی فرصت ها به نفع موفقیت کسب و کار خود است.

۲۰٫ داشتن برنامه ریزی مناسب

برنامه ریزی یکی از اصول مهم در کارآفرینی است. به عنوان یک کارآفرین موفق شما باید بتوانید در خصوص مدیریت منابع انسانی و مالی خود برنامه ریزی مناسبی داشته باشید. کارآفرینی یک تعهد طولانی مدت است که شما باید با داشتن برنامه ریزی مناسب در این مسیر پیش بروید.

بیشتر بخوانید: ۱۲ قدم مهم برای شروع افراد کارآفرین

۲۱٫ اعتماد به نفس

یکی دیگر از ویژگی های مهمی که کارآفرینان موفق باید درون خود داشته باشند، اعتماد به نفس است. اعتماد به خودتان، به توانایی هایتان و هدفی که دارید. همواره به خاطر داشته باشید که تا زمانی که خودتان را باور نداشته باشید، نمی توانید انتظار داشته باشید که دیگران شما را باور کنند. یکی از ویژگی های بسیار مهم کارافرینان موفق داشتن اعتماد به نفس است.

۲۲٫ کسب دانش و مهارت

همه کسب و کارها نیاز به داشتن دانش دارند. در کنار آن داشتن مهارت فنی در حوزه فعالیت نیز می تواند نقش تعیین کننده ای را داشته باشد. چیزی که شما برای موفقیت به آن نیاز دارید، خوب بودن در کاری است که به آن مشغول هستید. این خوب بودن نیز تنها از طریق کسب دانش و پیدا کردن مهارت فنی لازم به دست می آید.

کارآفرینان موفق همواره به دنبال یادگیری هستند و می دانند اگر بخواهند به روند رو به رشد خود ادامه دهند باید از نظر دانش و مهارت هر روز بهتر شوند.

۲۳٫ مدیریت هوشمندانه زمان

مدیریت زمان نقش مهمی در موفقیت در هر کاری را ایفا می کند. اگر شما می خواهید موفقیت چشمگیری در زندگی خود تجربه کنید باید بدانید که استفاده درست از زمان موضوعی تعیین کننده است. این امکان وجود ندارد که وقت خود را با کارهای بیهوده تلف کنید و توقع داشته باشید که مثل افراد موفق نتیجه بگیرید. کارآفرینان موفق از زمان خود به شکلی هوشمندانه استفاده می کنند و همین امر سبب تفاوت آنها با دیگران است.

۲۴٫ خوش بین بودن

موفق 300x139 - 34 ویژگی کارآفرینان موفق

 

اینکه به فردی مثل ریچارد برانسون نگاه کنیم و بگوییم او واقعا فرد موفقی است، کار آسانیست. اما واقعیت این است که او نیز همانند دیگر کارآفرینان موفق جهان در مسیر خود مشکلات و شکست های زیادی را تجربه کرده است. مهم نیست که چه کاری را شروع می کنید یا چقدر درآمد دارید یا ممکن است با چه مشکلاتی رو به رو شوید. بهترین راه برای مقابله با مشکلات خوشبین بودن است.

کارآفرینان موفق افراد خوش بینی هستند. آنها خودشان را باور دارند و می دانند که می توانند نتیجه مورد نظر خود را به دست آورند. خوش بینی به این معنا نیست که آنها هیچ وقت با مشکلی رو به رو نمی شوند. بلکه به این معناست که آنها اجازه نمی دهند هیچ چیزی باور آنها به هدفی که دارند را از بین ببرد.

۲۵٫ داشتن نظم و برنامه و پشتکار

کارآفرینان هر کاری که انجام می دهند را دوست دارند و از آن لذت می برند. آنها خودشان و کاری که انجام می دهند را باور دارند و همیشه با سختکوشی تلاش می کنند. زمانی که فردی به کار خود علاقه داشته باشد و خودش را باور کند، در کار خود نظم پیدا می کند. کارآفرینان موفق نیز از این قاعده مستثنی نیستند. آنها می دانند که داشتن نظم و برنامه در انجام کارها می تواند به بهتر شدن آنها کمک کند.

۲۶٫ داشتن یک تیم خوب

کارآفرینی یک نمایش تک نفره نیست. فرقی نمی کند که شما تا چه اندازه فرد با استعدادی هستید، در همه حال به حمایت افراد با استعداد و پشتیبان نیاز خواهید داشت. نبود یک تیم پشتیبانی توانمند سبب می شود که کارآفرینان از برنامه ریزی هایی که دارند عقب بیافتند. در اصل افرادی که می توانند در کار خود موفق شوند، می دانند که حتی در صورت نداشتن سرمایه کافی باز هم با داشتن یک تیم خوب می توانند به نتیجه برسند.

۲۷٫ فعال بودن

کارآفرینان موفق همواره می دانند که در طول مسیر ممکن است با مشکلاتی رو به رو شوند. در واقع آنها موضوعات را از قبل پیش بینی می کنند و پیش از وقوع آن به فکر راه حل برای آنها هستند. مطمئنا اگر بخواهید در هنگام بروز مشکلات تازه به فکر رویارویی و حل کردن آنها بیافتید دچار دردسر خواهید شد.

۲۸٫ مدیریت کردن

یکی از ویژگی های مهمی که باید کارآفرینان موفق در خود داشته باشند توانایی مدیریت به شکلی بهینه است. خیلی از افراد به دلیل نداشتن توانایی مدیریت به شکل درست و هدفمند در کار شکست می خورند. مدیریت چه در زمینه بحث منابع انسانی، چه در بحث تامین منابع مالی و چه در هر زمینه دیگر نقش بسیار مهمی در موفقیت فرد دارد.

۲۹٫ روحیه مبارزه با رقبا

برای کارآفرینان موفق معمولا رقابت نیروی محرکه است. در دنیای مدرن تجارت به یک مسابقه بی پایان و سریع تبدیل شده است. اگر شما موقعیت خود را در بازار از دست بدهید باید با سرمایه خود خداحافظی کنید. تنها راه نجات شما در چنین شرایطی ایجاد یک تغییر جدید در بازار است. تغییری که شما را از رقیبان جدا کند و به شما برتری دهد.

رقابت برای بقا در بازار امری ضروری است. به همین دلیل نیز کارآفرینان موفق همواره در حال تلاش برای بهتر بودن از رقیبان خود هستند.

۳۰٫ برقراری ارتباط صحیح

برقراری ارتباط صحیح یکی از مهم ترین فاکتورهای کارآفرینی است. امروزه با بوجود آمدن تکنولوژی های جدید، روش های ارتباطی جدید نیز روی کار آمده است. از آنجایی که شما نیاز دارید اطلاعات را تبادل و با افراد مورد نیاز ارتباط برقرار کنید باید توانایی و دانش بالایی در زمینه ارتباطات و استفاده از تکنولوژی های روز دنیا در زمینه ارتباطات داشته باشید.

۳۱٫ بکارگیری منابع موجود

بسیاری از کسب و کارهای موجود از نظر زمانی، اطلاعاتی و مالی دارای منابع محدودی هستند. کارآفرینان موفق معمولا به این موضوع که چگونه می توان با بیشترین استفاده از این منابع به موفقیت رسید، فکر می کنند. این افراد همچنین به تامین منابع جدید برای بهبود کسب و کار خود نیز فکر می کنند.

۳۲٫ بی طرف در تصمیم گیری

تصمیم گیری در کسب و کار بسیار سخت است. چرا که شما دوست دارید در آن کار تنها موفقیت را تجربه کنید. با این وجود باید در هنگام تصمیم گیری درباره مسائل کاری خود کاملا بی طرف باشید. چرا که تصمیم گیری های جهت دار می تواند در نهایت به انتخاب های ضعیف و اشتباه منجر شود.

۳۳٫ قابل اعتماد بودن

میان موفقیت شغلی و سطح قابل اعتماد بودن افراد ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. مشتریان شما یا مشتریان هدف انتظار دارند که با فرد قابل اعتمادی رو به رو شوند. آنها همواره روی این موضوع که شما تا چه اندازه می توانید وعده های خود را عملی کنید یا کاری که آنها می خواهند را برایشان انجام دهید دقت کافی دارند. قابل اعتماد بودن امری بسیار مهم است. به عنوان یک کارآفرین باید به قابل اعتماد بودن شهره باشید.

۳۴٫ تعهد به هدف

ساخت یک کسب و کار موفق نیازمند داشتن تعهد است. ممکن است در مسیر پیش رو نیاز داشته باشید خیلی کارها انجام دهید تا به موفقیت برسید. به همین دلیل اگر به کاری که انجام می دهید تعهد نداشته باشید خیلی زود خسته و دلسرد خواهید شد. در هنگام سختی وفاداری، ثبات قدم و داشتن تعهد به هدف اصلی شما را به جلو سوق می دهد.

اگر به کاری که انجام می دهید به طور صد در صد متعهد نیستید، انتظار داشته باشید که در نهایت با شکست رو به رو شوید. به همین خاطر است که مهم ترین شاخص موفقیت را تاب آوردن در برابر مشکلات دانسته اند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
امکان ها مجله اینترنتی سرگرمی متافیزیک ساخت وبلاگ صداقت موتور جستجو توسعه فردی