
کدام سهام را در بورس سرمایه گذاری کنیم
به گزارش آبرند به نقل از پول نیوز، در این میان برخی فعالان بازار این اختلاف بازده را نتیجه حمایتهای دولتی میدانند. اما بررسیها نشان میدهد؛ با عقب بردن نقطه پایه محاسبه رشد به ابتدای سال ۹۷ میزان بازده شاخص هموزن به مراتب از شاخص کل بیشتر است. دلیل اصلی رشد بزرگان در سال ۹۹ چیست؟ چرا کوچکترها از قافله رشد بازماندهاند؟
سفتهبازی کساد شد؟
از نظر فعالان و سهامداران بورس، شاخص کل که متاثر از وضعیت سهام شرکتهای بزرگ بازار است به «شاخص دولت» و «شاخص کل هم وزن» که وضعیت دقیقتری از منفی یا مثبت بودن کلیت بازار نشان میدهد، به «شاخص ملت» معروف شدهاند. شاخص کل از ابتدای سال ۹۹ تاکنون رشدی نزدیک به ۲۶۰ درصد را ثبت کرده است.
اما نماگر هموزن که نشانی از اثرگذاری یکسان نمادها دارد در این برهه زمانی به رشد ۱۷۲ درصدی بسنده کرده است. برخی حمایت دولت از سهام شرکتهای بزرگ را که اغلب در پرتفوی (سبد) سهام عدالت و البته صندوقهای ETF نیز جاگرفتهاند دلیل اصلی سبقت شاخص کل قلمداد میکنند. جایی که شاخص ۳۰ شرکت بزرگ بازار در روزهای سپری شده از امسال با رشد ۳۶۱ درصدی مواجه شده است.
این موضوع بعد از آن داغ شد که برخی گروههای تلگرامی رشد شاخص کل را ناشی از حمایت تصنعی دولت از چند سهم بزرگ بازار خواندند و اینگونه برداشت کردند که عملکرد سهامداران دولتی در این سهام باعث ارزنده جلوه دادن برخی سهمها و در مقابل تحمیل فشار عرضه در دیگر نمادها شد. اما اگر نیمنگاهی به نماگرهای اصلی بازار در سالهای اخیر بیندازیم سبقت محسوس شاخص هموزن از شاخص کل نمایان است.