بانک

بانک و بانکداری

آبرند: مجله اینترنتی تخصصی صنایع و کسب و کار ایران: همه‌ی ما بدون شک گذرمان به بانک‌های مختلف افتاده است و کمابیش بامعنای بانک و عملکرد آن آشنایی داریم، بد نیست نگاهی به تاریخچه‌ی بانکداری بیندازیم.

قرن‌ها قبل از میلاد صرافانی که اقدام به ساخت و جمع‌آوری فلزهای قیمتی نمودند مقدمات بانکداری را فراهم نمودند و بعدها در کشورهایی مثل یونان با سپردن اشیاء قیمتی خود به معابد و انسان‌های قابل‌اعتماد به واژه بانک معنا بخشیدند و بعد از اختراع کاغذ این موضوع تقریباً شکل و شمایل جدیدتری به خود گرفت.

تاریخچه بانکداری

در کشور ما نیز مقدمات بانکداری به دوره هخامنشیان برمی‌گردد که با فتح برخی مناطق و آشنایی با این موضوع اقدامات مؤثری صورت گرفته است. در دوران جدید نیز بانکداری به سبک و سیاق تقریباً امروزی به اواخر قرن سیزده شمسی برمی‌گردد که تحت عنوان تجارتخانه‌ها در چندین شهر مهم ایران شروع به فعالیت کردند و در سال ۱۳۰۴ شمسی به دلیل شرایط اقتصادی و سیاسی اولین بانک ایرانی شکل گرفت ولی به خاطر اینکه به منافع دولت و حکومت اهمیت بیشتری می‌داد و به مردم عادی توجهی نداشتند فقط عده‌ای محدود که سرمایه‌های زیادی داشتند دارایی خود را در بانک‌ها پس‌انداز می‌کردند ولی بیشتر مردم اموال خود را در خانه‌های خود نگهداری می‌کردند، کم‌کم با تغییر حکومت‌ها و اهمیت نگهداری سرمایه و توجه بیشتر این مؤسسات و دولت به مردم عامی بانک‌ها رونق بیشتری گرفتند.

با ذکر مثالی اهمیت بانکداری را برایتان توضیح خواهم داد، فرض کنید می‌خواهید جهت خرید خودرو ثبت‌نام کنید آیا فکر کرده‌اید که اگر بانک‌ها نبودند چطور مبالغ درخواستی را جابجا می‌کردید و چطور موفق به خرید می‌شدید؟

معنای لغوی بانک مکانی شخصی یا دولتی است که مردم سرمایه خود را در آنجا به امانت می‌گذارند و زمانی که نیاز داشتند با دادن چک، پول خود را برداشت می‌کنند و بانکداری هم وظیفه ارائه خدمات مالی و اعتباری را بر عهده دارد.

بانک‌ها موسسه‌های می‌باشند که از حمل سپرده‌های مردم می‌توانند توانایی‌های لازم را در اختیار صاحبان واحدهای مختلف و افراد مختلف قرار دهند، مفهوم بانک و بانکداری به دوره‌ای برمی‌گردد که نوشتن به وجود آمد والان واژه بانک به مکانی گفته می‌شود که مجوز بانکداری را داشته باشد این اجازه به‌وسیله دستگاه نظارت مالی صورت می‌گیرد و حق ارائه خدمات را به بانک‌ها می‌دهند.

سودی که بانک‌ها به دست می‌آورد به‌وسیله کارمزد انجام خدماتی که به مردم ارائه می‌دهند و بهره‌ای که از استفاده‌های اشخاص به دست می‌آید حاصل می‌شود.

11 - بانک و بانکداری

وظایف بانک‌ها

بانک‌ها انواع مختلفی دارند به‌طور مثال بانک مرکزی و بانک‌های تجاری. بانک مرکزی در کشورهای مختلف درجه‌ی استقلالشان متفاوت است به‌طور مثال در کشور ما این مکان به‌عنوان بازوی پولی دولت عمل می‌کند ولی در برخی کشورها مستقل از دولت به اهداف خود می‌پردازد.

بانک مرکزی وظایفی دارد ازجمله درزمینهٔ کنترل سیستم پولی کشور مسئولیت دارد، حق انتشار اسکناس و سکه‌ها در اختیار بانک مرکزی هست، بانکداری بانک‌های تجاری می‌باشد بانک‌های دیگر پیش این بانک حساب دارند، وام‌دهنده نهایی به سایر بانک‌ها می‌باشد و اجرای سیاست پولی کشور بر عهده آن می‌باشد و همچنین کنترل ارتباط با بانک‌های مرکزی کشورهای دیگر هم از وظیفه‌هایش محسوب می‌شود.

بانک‌های تجاری هم به بانک‌هایی اطلاق می‌شود که سرمایه‌هایی که شرکت‌ها در اختیارشان می‌گذارند به‌جای وام دادن به شکل سهام تأمینش می‌کنند.

درنهایت باید گفت اهمیت و نقش بانکداری در همه‌ی کشورها بر کسی پوشیده نیست و به‌عنوان یک گاوصندوق مطمئن نقشی فعال ایفا می‌کند.

بیشتر بخوانید: ثروت آسایشی جهت آرامش

بیشتر بخوانید: کار ،سرمایه جاودان

بیشتر بخوانید: بانکداری چیست؟

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
امکان ها مجله اینترنتی سرگرمی متافیزیک ساخت وبلاگ صداقت موتور جستجو توسعه فردی